[Flaptekst]: Prof.Dr.I. R.L.M. Pierik is emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel- en Orgaankweek. Van zijn hand verschenen vanaf 1996 de volgende wijnboeken:'Port','Wijnwijsheden' (in drie delen),'Rode Bordeaux','Is wijn gezond (de rol van alcohol)','Spaanse Wijnen','Verzamelde Wijnwijsheden','Portugese Wijnen','Duitse Wijnen' en'Zuid-Franse Wijnen'. Drie van deze boeken ontvingen de Gourmand International Cookbook Award in 1999, 2002 en 2003. Zijn meest recente boeken zijn:'Wijngedichten','Wijntechnologie en Biochemie','Wijnhistorie'. Bij de uitgever van dit boek verschenen eerder:'Wijn, Alcohol en Gezondheid','Wijn in Spreekwoorden, gezegden en in de Bijbel' en'Wijn proeven, geur, smaak en fouten'. En dan nu de Wijnen van Chili en Argentinie.